Adeziv pentru lipire și armare (șpăcluire) polistiren expandat și grafitat Weber P39 MAX2 25kg

29,00Lei
Producător: Weber
Cod produs: WP39
Disponibilitate: 995

---

Adezivul Weber P39 lipește şi armează (şpăcluiește) plăci de polistiren expandat şi plăci de polistiren grafitat. Se aplică pe toate suprafeţele convenţionale, de beton, beton uşor, beton poros, tencuieli ciment, tencuieli var-ciment, tencuieli ve...

Descriere

Adezivul Weber P39 lipește şi armează (şpăcluiește) plăci de polistiren expandat şi plăci de polistiren grafitat. Se aplică pe toate suprafeţele convenţionale, de beton, beton uşor, beton poros, tencuieli ciment, tencuieli var-ciment, tencuieli vechi şi direct pe orice tip de zidărie.

Este recomandat pentru izolarea termică a clădirilor nou construite şi a celor vechi, ce urmează să fie reabilitate termic.

Adeziv sub formă de pulbere de culoare gri, pe bază de ciment, cu adaosuri minerale şi răşini sintetice. Cu aderenţă mare la suport şi la plăcile de polistiren expandat (EPS) sau grafitat.

Consum:

  • pentru lipire - aproximativ 4-6 kg/mp
  • pentru armare - aproximativ 3-4 kg/mp


Mod de aplicare a adezivului Weber P39 Max2:

Lucrările de izolare cu polistiren trebuie executate la o temperatură a aerului şi a suportului de la +5C până la +30C. Pe durata aplicării suprafaţa trebuie protejată de razele puternice ale soarelui şi de precipitaţii. Se recomandă ca sistemul de izolaţie termică să fie realizat astfel încât să nu fie expus îngheţului sau ploii timp de 24 de ore după aplicare. Suprafeţele izolate cu polistiren grafitat vor fi protejate în continuare împotriva razelor solare pâna la armarea (şpăcluirea) lor cu adeziv.

Suprafaţa suport trebuie să fie curată, nedeformabilă, uscată, fixă şi lipsită de substanţe antiaderente (grăsimi, bitum, praf, etc.). Se verifică aderenţa tencuielilor şi vopselelor existente. În cazul suprafeţelor cu urme de substanţe antiaderente, mucegai, alge, ciuperci, trebuie curăţate cu jet de apă sub presiune şi cu o perie de sârmă. Tencuielile umflate, desprinse, trebuie îndepărtate. Reparaţiile vor fi efectuate cu un mortar pe bază de ciment cu proprietăţi adezive sau direct cu weber P39 Max2. În cazul în care suprafeţele sunt foarte absorbante, acestea trebuie udate şi se aşteaptă până când pelicula de apă dispare.

La lipire: plăcile de polistiren trebuie să fie uscate, curate, fără urme de praf şi alte impurităţi.

La armare: suprafeţele plăcilor de polistiren trebuie să fie uscate, curate, fără urme de praf şi alte impurităţi şi să nu prezinte denivelări în zonele de întâlnire dintre plăci. Aceste denivelări trebuie şlefuite în plan şi curăţate de praf înainte de aplicarea diblurilor. Dacă plăcile de polistiren nu au fost şpăcluite, acoperite cu adeziv timp de 2 săptămâni, trebuie evaluată calitatea acestora. Plăcile îngălbenite, prăfuite, trebuie asperizate şi curăţate.

Se toarnă conţinutul unui sac în aproximativ 5,5 - 6 litri de apă curată şi se amestecă cu ajutorul unui mixer electric până se obţine un amestec omogen, fără aglomerări (cocoloașe). După un repaus de 5 minute se reamestecă.

Pentru lipire: Mortarul adeziv astfel obţinut se aplică pe perimetrul plăcii de polistiren şi în câteva puncte (3-6), astfel încât la montarea plăcilor termoizolante adezivul să acopere cel puţin 40 % din suprafaţa acestora. Se fixează prin apăsare manuală, iar planeitatea şi verticalitatea se reglează cu ajutorul dreptarului şi bolobocului/nivelei. Lipirea plăcilor se începe de jos, de pe profilul de soclu şi se montează în legătură, tip zidărie. Fixarea mecanică suplimentară se realizează cu dibluri, după 1-3 zile de la lipirea plăcilor. În condiţii de umiditate ridicată şi temperaturi scăzute, montarea diblurilor pentru fixarea mecanică a plăcilor termoizolante, se face numai după ce se va verifica dacă adezivul este întărit şi plăcile termoizolante sunt lipite complet. Această verificare se poate efectua prin montarea a 4-5 dibluri de probă.

Pentru armare: Mortarul adeziv obținut se întinde cu gletiera zimţată (6x6 sau 8x8 mm) în strat uniform pe suprafaţa plăcii. Plasa din fibră de sticlă pentru armare se întinde pe direcţie verticală şi se înglobează în adeziv cu ajutorul unei gletiere. Fâşiile de plasă se montează prin suprapunere de minim 10 cm. Se aplică imediat al doilea strat de adeziv, umed pe umed, în grosime de circa 1,5 mm, nivelând suprafaţa în aşa fel încât plasa să fie acoperită în întregime.

Uneltele folosite se spală cu apă imediat după utilizare.

Depozitarea adezivului Weber P39: în mediu uscat


Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scrie o opinie